Wat we in 2017-2017 allemaal beleefden in onze school

 

 

 

 

1 september  -  Week van de mobiliteit  -  Scholenveldloop  -  Bezinning kleuters  -  Octopus flitscampagne  -  Sinterklaas op school  -  Kerstbezinning  -  Kerstmarkt  -  Carnaval  -  Jeugdboekenweek  -  Koffiestop  -  Creadag pasen kleuters  -  Paasontbijt

 

 

 

Het tweede trimester sloten we opnieuw af met een overheerlijk paasontbijt op 30 maart.
 
Naar boven

 

 

 

 

 

29 maart: creadag kleuters
Oeps…wat waren we verrast zeg…
we kregen plots bezoek van Meneer en Mevrouw Konijn die zomaar de schoolpoort binnenliepen …dat was wel even schrikken hoor!
Meneer Konijn had zijn arm bezeerd en daarom kwamen ze de kleuters om hulp vragen. Dat moest natuurlijk geen 2 keer gevraagd worden.
We kregen elk een gekleurd eitje om en konden zo zien met welke juf we mee aan de slag mochten gaan.
We trokken rond en deden tal van leuke activiteiten zoals dansen, knutselen, luisteren naar een paasverhaal, muziek spelen,eitjes zoeken, springen als hazen,…
En omdat we zo goed ons best hadden gedaan en Meneer en mevrouw Konijn echt wel trots op ons waren kregen we als beloning lekkere chocolade eitjes ,njamnjam…dankjewel hoor!
 
Naar boven

 

 

 

 

 

28 maart: koffiestop op school (Broederlijk Delen)

Koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen.

Een lekker kopje koffie, een centje voor Broederlijk Delen. Het wordt een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar was het weer een succes.

En de leerlingen van het tweede leerjaar mochten de centjes tellen. Ook dat was een succes!

Bedankt alle ouders, leerkrachten om dit initiatief te steunen.

 
Naar boven

 

 

 

 

 

Van 26 februari tot 9 jeugdboekenweek: ‘Eureka , ik heb ‘t gevonden !’ 

De jeugdboekenweek was weer een groot succes.

Van 26 februari tot 9 maart hadden wij onze projectweek: ‘Eureka , ik heb ‘t gevonden !’

Er stonden heel wat activiteiten op het programma: boekencache , auteurs op bezoek , bezoek aan de krant , workshops rond drukken , snuffelen in boeken , het boek van de week , ... Het waren weer toffe weken.

Wil je er meer over weten…. Neem een kijkje op de klasblogs: www.sjibke.be

 
Naar boven

 

 

 

 

 

9 februari: Carnaval
Geniet maar mee van de sfeerbeelden:
 
Naar boven

 

 

 

 

 

23 december 2017: kerstmarkt
Ook dit jaar mochten wij weer op het grote podium van de kerstmarkt zingen. Deze keer stond ze vanwege de werken opgesteld aan de chirolokalen. Daar had onze ouderraad ook een standje...
 
Naar boven

 

 

 

 

 

  22 december: Kerstbezinning
  Tijdens onze kerstbezinning maakte we het even stil.
We staken onze adventskaarsen aan, lichtjes die ons op weg zetten naar Kerstmis.

In het verhaal van Paultje en het echte kerstverhaal vonden we dan ook dezelfde kerstboodschap terug: "Als we goed zijn voor de anderen, zijn de anderen ook goed voor ons".
Want in ieder van ons zit een schat; ieder van ons is ook een wonder en dat maakt elk van ons zo heel bijzonder.

 
 
 
 
 

Ook onze kleuters hielden hun kerstbezinning...

 
Naar boven

 

 

 

 

 

 

6 december: Sinterklaas

Op onze school was iets geks aan de hand… 

Toen we donderdag op school kwamen, waren de poorten versierd met hartjes en ballonnen.  De kinderen dachten meteen dat dit het werk was van Zwarte Piet. 

Op vrijdag was er één gele deur versierd met heel wat hartjes !  Op deze hartjes zagen onze kinderen ook de vingers van Zwarte Piet.

Op maandag vond Juf Zoë een brief van zwarte Piet !  Hij was verliefd op haar, maar hij was zo verlegen dat hij wat bang was om het tegen haar te vertellen !  Daarom heeft hij haar een brief geschreven.  In deze brief vroeg hij aan de kinderen om de turnzaal mooi te versieren met slingers.  Dit zagen onze leerlingen en kleuters meteen zitten en ze gingen aan de slag !  Hun kunstwerken werden opgehangen in de turnzaal.

Eindelijk werd het 6 december, de verjaardag van Sinterklaas !  Zoals elk jaar bracht hij ook onze school een bezoekje.  Maar hij had maar één Piet bij !  De andere verliefde Piet had zich verstopt op het balkon van onze turnzaal.  Gelukkig was onze werkman Benni dicht in de buurt om ons te helpen.  Hij haalde zijn langste ladder tevoorschijn.  Zo kon onze verliefde Piet van het balkon geraken.

Er brak bijna meteen een plechtig moment aan, VerliefdPiet en juf Zoë zagen elkaar echt wel zitten!  Piet vroeg juf Zoë dan ook meteen ten huwelijk...

En Sinterklaas trouwde hen meteen, met al onze kinderen als getuige !

Ook voor juf. Sanne was het een bijzondere dag: zij wist het bruidsboeket te bemachtigen....

Maar ook onze groten van het vierde, vijfde en zesde leerjaar lieten zich niet onbetuigd. Zij hadden een hele show in elkaar gebokst voor Sinterklaas met zang, dans en zelfs een gymshow...

 
Naar boven

 

 

 

 

 

 

Octopus flits campagne

Ook dit schooljaar willen we de flits actie in de kijker zetten, daar we van mening zijn dat ’Gezien worden in het donker’ echt wel een verschil maakt inzake de veiligheid in het verkeer.

We sporen de kinderen aan om een fluo-hesje en een helm te dragen. Ook een goede fietsverlichting is belangrijk wanneer we ons in het verkeer begeven.

Via verkeerslessen en spelletjes ontdekten de kinderen dat fluo-hesjes u zichtbaar maakt in het donker. Op regelmatige basis voeren we een controle uit zodat deze actie niet verwatert.

Om onze kinderen aan te moedigen hebben ze bij het begin van onze actie een leuke gadget gekregen, een fluo armbandje. Waarvoor dank aan de CM.

 
Naar boven

 

 

 

 

 

11 oktober: kleuterbezinning

De kleuters kwamen samen voor een korte en speelse bezinning rond het jaarthema. Sommige juffen dachten geen schatten te kunnen vinden…tot ze opeens erg dichtbij, toch heel wat schatten van kleuters en schatten van juffen vonden…en ze kwamen tot de ontdekking dat die samen vertoeven in schatten van klassen…

Onze school zit dus echt wel vol met schatten…

We willen er dit schooljaar alvast "een schat van een schooljaar van maken…door samen op ontdekking te gaan…"

 
Naar boven

 

 

 

 

 

29 september: scholenveldloop

Eind september is het en dan is het scholenveldloop.

Onder het motto “deelnemen is echt nog belangrijker dan winnen” verschenen de kinderen van het Sjibke ontspannen aan de start.  Het weer was uitstekend, de sfeer ook.  Met het idee “we doen wat we kunnen”, zette iedereen zijn beste beentje voor.  Na een rustige start zag je dat iedereen zijn uiterste best deed om zo snel mogelijk  naar de aankomst te rennen.  Anderen namen hun tijd en liepen op een rustig tempo  gans het parcours af.  Dat mocht, want volhouden op eigen tempo was de boodschap.  Wie talent had om te winnen liet dat ook zien en kwam als eerste aan.

Proficiat aan alle gemotiveerde kinderen van het Sjibke;  jullie hebben dat  super gedaan!

 

Naar boven

 

 

Week van de mobiliteit:  18 tot 22 september

Het is dan ook verkeersweek op onze school. Er worden heel wat leuke “verkeers”activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 22 september is het “strapdag”. (Stap-enTrapdag). We dansten samen op het lied van de “STRAPdag”.

Maar u vindt natuurlijk nog veel meer op onze klassenblogs....
 
Naar boven

 

 

 

 

 

 

1 september 2017

Joepie, weer een nieuw schooljaar. Een nieuwe klas, nieuwe juf/meester, nieuwe vrienden,… We willen jullie alvast verwelkomen na een mooie zomervakantie en we zijn er allen klaar voor om er een fijn en leerrijk schooljaar van te maken.
Vandaag zetten we ook ons nieuw jaarthema in: "Dwars door alles heen, allemaal schatten…" Je gaat het dit schooljaar wel merken: we gaan op zoek naar schatten. Schatten in onszelf, schatten van mensen, schatten van boeken. We gaan de volgende 10 maanden samen op avontuur. We trekken onze stapschoenen aan want we mogen op schattenjacht gaan. Doe jij ook mee?

 
Naar boven