Wat we in 2014-2015 allemaal beleefden in onze school

 

 

 

 

1 september  -  Verkeersdag  -  Scholenveldloop  -  Week van de Fair Tade  -  Sinterklaas  -  Grootouderfeest  -  Kerstbezinning  -  Kerstmarkt Betekom  -  Crea-namiddag kunst  -
Crea-namiddag kleuters  -  Carnaval  -  Brand blussen  -  Gedeeltelijke zonsverduistering  -  Crea-namiddag muziek en dans  -  Op weg naar Pasen  -  Eerste communie en Vormsel  -  Schoolfeest  -  Insectenhotel  -  Teamwandeling

Schoolreis kleuters  -  Proclamatie derde kleuterklas  -  Proclamatie zesde leerjaar  -
 

 

 

Maandag 29 juni
Vanavond was het de beurt aan onze zesde leerjaren. Zij namen afscheid van hun basisschool met zeer gesmaakte optredens, een officiële proclamatie een een welverdiende receptie.

Onze juffen waren er klaar voor, en zo ook ons publiek...

En toen kwamen wij zelf er aan... Ook wij waren er klaar voor...
De avond begon met een liedje waarvan juf. Regine de tekst nog verzonnen heeft...
Daarna volgde een korte toespraak van juf. Regine en juf. Charlotte en werden onze presentatoren voor de verdere avond voorgesteld: Stef, Yara, Ellen en Tanya.
En daarna volgde een opeenvolging van uitbarstingen van talenten tijdens een wervelende show.
Michiel mocht de spits afbijten; hij bracht een flitsende versie van Wild Thing op zijn gitaar...
Femke en Lieze toonden hun danstalent...
Elena, Myrthe, Karen, Romy, Emma, en Lindsay brachten een akoestische versie van "Waterfall", het liedje dat ze zelf schreven. Meester Julien mocht op zijn gitaar ook meespelen...
De CD-versie van "Waterfall" kan je horen door hier op start te klikken...
 

Daarna konden we genieten van een powerpoint-voorstelling die Tuur, Senne, Victor en Jarne in elkaar gebokst hadden. Het werd een heus overzicht van onze hele carrière in 't SJIBke...

Danstalent te over in onze zesde leerjaren, dat bewezen ook Lisa, Maya, Fran en Febe...
Een tijdje geleden zijn we gaan kijken naar de muzo-voorstelling waaraan onze juffen hebben meegewerkt. Dat gaf Myrthe, Yentl, Emma, Lien, Karen, Romy en Elena de inspiratie voor deze Charlie Chaplin interpretatie.
Een boomtak, een microfoon en twee danseressen, Femke en Lieze, meer hebben Febe en Bente niet nodig om een bloedstollend mooie versie van Loïc Nottets Rhythm Inside te brengen...
Als er toevallig hier iemand een filmpje zou van hebben opgenomen, graag via 'wetransfer' naar webmeester@sjibke.be, waarvoor dank.
Bono en Tristan die hadden met de hulp van juf. Charlotten een film gemaakt waarin ze lieten zien wat ze allemaal kunnen met hun stuntsteps...
En Leonie en Rachel haalden tijdens hun turnshow halsbrekende toeren uit...
Een totaalspektakel met toneel en dans in het thema van de vakantie werd ons gebracht door Rani, Lien, Lore, Yentl en Maithe.
Het geheel eindigde in een gigantische groepsknuffel...
En dan was het tijd voor ons afscheidslied: "Als we hier weggaan...", gevold door nog een verrassingsliedje dat de hele groep voor juf. Regine en juf. Charlotte gemaakt had.
En dan gingen we over tot het officiële gedeelte van de avond, te beginnen met de toespraak van juf. Conny.
Plots wilde Lien ook nog even het woord: de hele klas wilde hun leerkrachten van het voorbije schooljaar nog even extra in de bloemetjes zetten.
En toen was het toch eindelijk tijd om iedereen zijn of haar welverdiende getuigschrift te overhandigen...
... qevolgd door het moment suprême van de avond...
De avond werd afgesloten met een receptie die ook ditmaal weer buiten kon doorgaan, dankzij het goede weer...
Wij willen nog iedereen bedanken die deze avond tot een succes maakten.
En verder willen we ook nog iedereen van 't SJIBke bedanken voor de fijne jaren die we hier mochten meemaken.
We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe en het beste voor volgend schooljaar. Weer een nieuwe, grote stap in ons bestaan...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

Woendag 24 juni
Vanavond was er de officiële proclamatie van onze derde kleuterklas, gevolgd door een echte receptie...

Al heel goed op tijd zaten onze ouders te vol ongeduld en heel nieuwsgierig te wachten.

Maar toen waren de sterren van de avond er plots...
Na een korte toespraak van Juf Conny, zongen ze allemaal samen het Sjibkeslied, onder vakkundige begeleiding van Juf Maria en Eva.
Hayley, Nell, Nienke, Helena en Olivia mochten eerst bij de presentator van de avond, Jasper, vertellen wat ze gingen doen...
En wat gingen ze doen?
Zij mochten de spits af bijten met de eerste act: zij brachten het liedje Oya Lélé...
Daarna mochten de twee Seppes, Bo, Kyo, Raphaël, Desmo, Kobe Toon, Mattia en Lenz laten zien wat een grote voetbaltalenten we hier in 't SJIBke hebben...
Ina, Charlotte, Desmo, Mare, Emily, Yana, Cara en Ella lieten de hele zaal meegenieten van hun versie van de Maya de Bij dans...
En dan een innig moment: Raphaël en zijn mama spelen samen viool...
De muzikale toekomst van ons land is verder nog verzekerd: deze hardrockband bestaande uit Jasper, Mattia, Branco, Tijl en Seppe brachten Ninjago...
Tijl moest spijtig genoeg (een beetje zoals de Foo Fighters op het echte Werchter) verstek laten gaan wegens ziekte...
Onze drie Lollipops: Kaat, Olivia en Helene...
Niet te geloven welke halsbrekende toeren Bo, Noah, Kobe, Kyo, Toon, Seppe en Lenz uithaalden. Het zijn dan ook echte breakdancers. Ook deze show moest Tijl noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.
Nog meer danstalent van de hoogste plank: Magic in the Air met Ella, Kaat, Hayley, Ina, Charlotte, Mare, Cara, Nell, Nienke en Emily.
En dan werd het stilaan tijd om aan de vakantie te denken; allemaal samen brachten onze kleuters nog het vakantielied...
Na nog een korte toespraak van Juf Conny, was het dan uiteindelijk tijd voor het officiële gedeelte van de avond: de diplomauitreiking. Een hele dikke proficiat aan al onze kleuters van de derde kleuterklas...
Deze heerlijke avond werd afgesloten met een receptie, die dank zij het goede weer buiten kon doorgaan.
Wij wensen al onze kleuters een fijne vakantie toe en voor daarna een flinke start in het eerste leerjaar...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

16 juni: schoolreis kleuters

Op dinsdag 16 juni was het dan eindelijk zover! We gaan met de bus naar de binnenspeeltuin “Circus Bruul”. 

We hebben ons enorm geamuseerd. Spelen in het ballenbad, van de glijbanen, bouwen met de blokken, fietsen, optreden op een echt podium…en zoveel meer.  We hadden prachtig weer en konden gelukkig ook buiten spelen.  Spelen in het zand , op de loopbrug en vooral de trampoline was erg in trek.  Als afsluiting van de dag kregen wij nog een lekker ijsje. Mmmmm…

Het was een super leuke dag! Moe van al dat spelen vielen er dan ook een aantal kleuters op de terugreis in slaap.

 

Naar boven...

 

 

 

 

 

6 juni 2015: teamwandeling in Oorbeek
Op zaterdag 6 juni genoten we met ons team van het heerlijke weer. Het was ideaal om een fikse wandeling rond Oorbeek te maken. Juf. Barbara was onze vakkundige gids.  
Na deze fijne wandeling hadden we wel een drankje en een hapje verdiend. Dat vonden we in de Begijnhoeve...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

Tijdens het Hemelvaartweekend deden weer heel wat kinderen van het tweede leerjaar hun eerste communie, of ontvingen die van het zesde leerjaar hun vormsel.
Op donderdag 14 mei was het eerste de beurt aan onze eerste communicanten...
En op zondag 17 mei was het dan aan onze plechtige communicanten om hun vormsel te ontvangen...

Wij willen al onze eerste communicanten, onze vormelingen en hun families van harte proficiat wensen.
Met dank aan fotografen Conny Schuddinck en Anja Symons voor de foto's.

 

Naar boven...

 

 

 

 

 

Op weg naar Pasen: de laatste week voor de paasvakantie

Op Witte Donderdag begonnen we onze dag met de “koffiestop”. Ouders die passeerden konden een kopje koffie of thee komen drinken in ruil voor een vrije gift ten voordele van Broederlijk Delen.

Na de koffiestop verzamelden de kinderen van de lagere school in de eetzaal voor een quiz in thema van Broederlijk Delen.

Tijdens een actieve waterquiz ontdekten de kinderen dat voldoende drinkwater hebben een luxe is.  Zo proefden ze verschillende soorten water en kropen ze even in de huid van een Afrikaanse vrouw. Ze probeerden de dag door te komen met maar 10 liter, wat toch wel een moeilijke klus bleek te zijn. Op enkele filmpjes zagen ze dat mensen een heel eind moesten lopen voor water. Ze ontdekten dat kinderen zelfs ziek werden van vervuild water.  Zo werd hen duidelijk dat zuiver drinkwater hebben geen evidentie is.  
En als afsluiter gaven ze elkaar nog enkele bruikbare tips om bewuster om te gaan met zuiver water.

En op Goede Vrijdag konden we samen gezellig genieten van een lekker paasontbijt. We willen hiervoor alle sponsors en helpers van harte bedanken.

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

27 maart 2015: Crea-namiddag muziek en dans


Tijdens de crea-namiddag van 27 maart konden de kinderen en de leerkrachten van de lagere school hun muzikale of danstalenten tonen.

De kinderen mochten zelf de activiteit kiezen en werden zo, volgens hun interesses, verdeeld over de verschillende groepen.

Leuk… groot en klein samen musiceren of dansen.

Kijk maar even mee:

Juf Anke en juf Regine zijn echte experts in volksdans. Ze slagen er dan ook in hun passie door te geven aan de kinderen die hiervoor gekozen hadden.

 
Juf Charlotte houdt ook van dansen. Zij oefende met de kinderen een flashmob. Nadien proberen de kinderen deze flashmob ook uit op de speelplaats met alle kinderen. Keitof!
 
Bij juf Barbara maken de kinderen zelf hun muziekinstrument en experimenteren ze met andere instrumenten. Ze steken dan ook zelf een muzikaal verhaal of lied in elkaar.
Rappen in groepen vinden de kinderen fijn. Ook juf Sanne kan zich hierin volledig laten gaan.
Juf Hilde vindt haar GSM deuntje maar saai. Samen creëren ze een nieuw deuntje. Hiervoor gebruiken ze allerlei muziekinstrumenten.
Bij juf Kathleen verzinnen de kinderen een nieuwe tekst op een bestaand lied.
En dat moet muzikaal ook wel kloppen hé. Niet zo eenvoudig.
Het resultaat hiervan gaan we kunnen beluisteren tijdens het project van de ruimte. We zijn benieuwd!
De boomwhackers bij meester Ward zijn in trek. Met heel wat concentratie slagen de kinderen er in om een lied te begeleiden.

Een lipdub! Ja, dat was wel iets voor juf Mieke met de hulp van meester Bart. Samen met de kinderen trokken ze door de school. Nu al het montagewerk gebeurd is, kan je hier het resultaat bekijken en beluisteren.

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

20 maart: gedeeltelijke zonsverduisteringg
Op 20 maart keken we allemaal naar de gedeeltelijke zonsverduistering.
Om onze ogen echt goed te beschermen tegen de felle zonnestralen, hadden we op voorhand een eclipsbrilletje gekregen, zodat we zonder risico's naar de zon konden kijken.
Eerst had de zon nog moeite om zich door de wolken te laten zien, maar op het hoogtepunt van de zonsverduistering, zo rond half elf brak het wolkendek open en konden we allemaal genieten van de gedeeltelijke zonsverduistering...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

17 maart: cursus brand blussen
Onder vakkundige leiding van Gunter Pauli (papa van onze oud-leerlinge Free), de man die onze brandblussers komt controleren, leerden onze leerkrachten hoe ze een brand kunnen blussen...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

13 februari: carnaval
Op 13 februari vierden we carnaval op school.
Natuurlijk kwam iedereen weer verkleed naar school die dag, ook onze leerkrachten...
Voor onze kleuters was er een muzisch optreden van Hikketakketoe...
Traditiegetrouw ging de lagere school schaatsen...
En zo als elk jaar waren er weer lekkere frietjes..., met dank aan de talrijke helpers...
En nu op naar een heerlijke krokusvakantie. Geniet ervan.
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

De alles-door-elkaar-dag  (crea-dag kleuters)

Plots komt er een “rare clown” op onze speelplaats.
De” rare clown” wil wel clown zijn maar is het nog niet helemaal.
De kleuters vertellen wat er een beetje fout is aan de clown:
de clown heeft een heksenneus, heeft een saaie das aan en beweegt als een robot. De kleuters tonen en vertellen hoe het beter kan.
De clown voelt zich al wat beter maar zou zich nog beter voelen als hij niet zo alleen zou zijn. Hij vraagt de kleuters of zij ook een leuke das kunnen maken om aan te doen. De clown zorgt dan ook voor de rode neus.
Omdat de clown van grapjes houdt, gaat hij (voor even) de juffen allemaal eens andere kleuters geven met kleine en grote kindjes, allemaal door elkaar. We maken er een allemaal-door-elkaar-dagje van.
Na de gekke activiteiten in de klas worden de dassen getoond, de gekke-juf-foto’s en wordt er nog enthousiast gedanst.
We hebben er allemaal van genoten! Dank je wel juffen en clown!

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

Crea-namiddag kunst

Tijdens een mini-tentoonstelling van verschillende kunstenaars konden de kinderen kiezen rond welke kunstenaar ze donderdag 22 januari zelf aan de slag willen.

Herken jij ze? Piet Mondriaan, Kieth Haring , Karel Appel, Salvator Dali, …

Voor wie zou jij kiezen?

Deze kinderen maakten alvast hun keuze:

“Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt” Picasso

Tijdens de crea-namiddag van 22 januari 2015 lieten de kinderen van de lagere school zien dat het echte kunstenaars zijn. In verschillende groepen konden ze zich creatief uitleven volgens de ideeën van een bepaalde kunstenaar.

 
Keith Haring was een Amerikaans kunstenaar. De kunst die Keith Haring maakte wordt soms popart genoemd, maar ook de termen graffiti-art en moderne kunst worden gebruikt. Hij is gekend voor zijn felle kleuren, eenvoudige vormen, zwarte contourlijnen, …
 
Ursus Wehrli is een Zwitserse kunstenaar en komiek. Hij brengt kunstwerken op orde, maar ook de meest gewone dingen zijn niet veilig voor zijn organisatiedrift:
 
Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen is een Belgisch beeldhouwer. Hij wordt beschouwd als een van de voornaamste Belgische beeldhouwers uit de tweede helft van de 20e eeuw. Hij maakt veel “machines” die met vliegen te maken hebben.
 
Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist.
 
Wassily Kandinsky was een Russisch-Franse kunstschilder en graficus. Zijn schilderstijl behoorde aanvankelijk tot het expressionisme, soms ook wel gerekend tot de abstracte kunst.
 
Andy Warhol was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur. Warhol werkte tevens als muziekproducent en acteur.
 
 
Joan Miró was een Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist, afkomstig uit Catalonië. Hij wordt gezien als een van de grootste surrealisten.
 
 
René François Ghislain Magritte was een Belgisch surrealistisch kunstschilder.
 
Pieter Cornelis Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die op latere leeftijd in het buitenland woonde en werkte. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte kunst. Hij is gekend voor zijn lijnen en kleuren: rood, blauw, geel, zwart en wit.
 
Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, markies de Dalí de Pubol was een Spaans kunstschilder en veelzijdig kunstenaar, hij was onder meer actief als sieraadontwerper.
 
Corneille Guillaume Beverloo, beter bekend als Corneille was een Nederlandse schilder: gele kat met vogel
 
 
En de dag nadien, vrijdag 23 januari volgde er dan een echte tentoonstelling doorheen onze hele lagere school.
En of dit genieten was….

Een dikke bravo aan alle kunstenaars van ’t SJIBke!

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

Op zaterdag 20 december ging de jaarlijkse kerstmarkt door rond de kerk van Betekom.
Zoals elk jaar had onze ouderraad weer een fijn standje op deze kerstmarkt en natuurlijk werd de sfeer helemaal gemaakt door ons kinderkoor: De SJIBkes.
Zij brachten enkele klassiekers ten gehore voor het talrijk opgekomen publiek. Hun optreden werd duidelijk gesmaakt en hieronder kan u nog even nagenieten.
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

19 december: kerstbezinning
Traditiegetrouw sloten we het eerste trimester af met een kerstbezinning in onze kapel.
Iedereen zette z'n beste beentje voor. Er was muzikale omlijsting en er werd een kersttoneel gespeeld...
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

12 december: grootouderfeest...
Om de twee jaar organiseren onze kleuters een grootouderfeest voor hun grootouders.
Dit jaar was het weer zover. Ze hadden een heel verhaal rond Sinterklaas bedacht.. en ook nog iets met dozen...
Geniet maar mee.
 
Reeds goed op tijd zaten onze grootouders ongeduldig te wachten. De mensen van de ouderraad waren al volop bezig om de eetzaal in orde te krijgen.
En ook onze kleuters en hun juffen waren er helemaal klaar voor...
En dan kon de show bijna beginnen... Eerst mocht juf Conny nog een woordje tot onze grootouders richten.
Deze twee kinderen waren bezorgd over de Sint. Was hij ziek? Hij zag er alleszins niet gelukkig uit.
Maar de Sint was niet ziek; hij was verdrietig omdat hij al die kinderen weer een heel jaar zou moeten missen.
Maar dat was natuurlijk zonder de kleuters van 't SJIBke gerekend, want zij vinden namelijk voor ALLES een oplossing.
Zij stelden voor dat de Sint op bezoek zou gaan bij de Kerstman, zodat zij samen konden werken voor cadeautjes voor de kinderen.

Maar er was toch nog een groot probleem...
Hoe geraakte de Sint bij de Kerstman, want zijn boot stond reeds in de botengarage.
Maar ook hiervoor hadden onze kleuters uiteraard een oplossing. Op zolder wisten ze nog heel veel dozen staan. Misschien konden de kleuters van juf Nancy daarmee wel een boot maken???

En zo was de Sint al een goed eind op weg.

Alleen, over het land kan je niet met een boot... Dat zou met een paard kunnen... Maar het paard van Sinterklaas was veel te moe.
Daar hadden de kleuters van juf Maria dan weer een oplossing voor... Zij konden een paard maken van de kartonnen dozen...

Maar ook de kartonnen paarden werden moe, en de Sint was nog lang niet bij de Kerstman...

Met een ruimteschip zou dat toch allemaal veel sneller gaan???
Dat was dan weer een kolfje naar de hand van de kleuters van juf Lieve. Zij konden van de kartonnen dozen een echt ruimteschip maken.
Wat spannend!

De Sint vond dat ruimteschip zooooooooooo spannend, dat hij het bijna in z'n broek deed...

Hij was nu al wel een heel eind verder, maar hij was er toch nog niet helemaal.
De kleuters van juf Griet en juf Debbie wilden ook maar wat graag helpen. Zij konden van de kartonnen dozen een supersnelle trein maken...

De Sint was er nu al bijna. Maar het moeilijkste stuk moest nog komen.

De Sint moest nu nog over hele hoge bergen.
Daar hadden de kleuters van juf Katrien natuurlijk een pasklare oplossing voor.
Er stonden nog meer dan genoeg dozen op zolder en zij konden daarmee een reuze luchtballon maken...

En zo kwam de Sint dan toch aan bij het huis van de Kerstman... en hij belde aan...

"Ho ho ho, wie we daar hebben..." riep de Kerstman.
Hij was verrast om de Sint te zien en hij zag ook meteen dat Sinterklaas zo verdrietig was.

De Sint verteld dat hij de kinderen zo heel erg miste. Maar dat vond de Kerstman geen probleem. Ze konden toch samen de pakjes naar de kinderen brengen?

Het rendier was gerustgesteld, want met de Sint erbij zouden ze misschien niet meer verloren rijden...

En de Sint... hij was maar wat fier op de kleuters van 't SJIBke, want dank zij hun hulp was hij tot bij de Kerstman geraakt.

Kijk, hier waren ze nog eens en zongen allemaal samen nog twee mooie liedjes.

En de grootouders...?
Ze zagen dat het goed was en ze waren ook allemaal keifier op hun kleindochter of kleinzoon...

Na deze grootse show, werden alle grootouders nog uitgenodigd in de eetzaal voor een kopje koffie en een stukje taart.

Een speciale 'dank u wel" ook aan alle helpers, speciaal ook aan de vrijwilligers van onze ouderraad! Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

En natuurlijk een hele dikke proficiat aan alle optredende kleuters en hun juffen!!!!
 
Naar boven...

 

 

 

 

 

5 december: de Sint op bezoek in 't SJIBke...
Toch altijd spannend: wachten op de aankomst van de Sint...
Maar heel lang liet hij niet op zich wachten...

Maar wat is dat? Waarom heeft die piet zijn pyama nog aan????? En waarom heeft hij zijn knuffel mee???
Deze piet vond vanmorgen zijn kleren niet, hoewel hij er zeker van was dat hij ze had klaargelegd...
De andere pieten weten hoe dat komt: deze zwarte piet is gewoon heel erg slordig. Ze vinden overal snoepjes van hem, het paard van de Sint zet hij op een verkeerde plaats, zijn zak laat hij op de daken achter, hij vergeet soms de cadeautjes....

En dan opeens... de kleren van de zwarte piet hangen gewoon in onze eetzaal...

Hoe komen die daar???

De andere zwarte pieten duiken opeens weg... Weten zij er meer van?
Ze worden op het matje geroepen bij de Sint. en ze geven toe: zij hebben de piet een lesje willen leren en ze hebben zijn kleren weggenomen en hier opgehangen.

Eind goed al goed, de zwarte piet kan zijn kleren gaan aantrekken...

Na een fijne dans voor de Sint, mocht iedereen nog eens persoonlijk bij de Sint komen... en was er ook nog wat lekkers voozien.
Maar groot was de verrassing toen we opnieuw in onze klas kwamen, want daar stonden de cadeautjes op ons te wachten...
Ook de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar waren maar wat blij met de komst van de Sint.

Zij hadden allemaal een lied voorzien. En er waren zelfs instrumentale optredens... Wat een talenten toch in 't SJIBke.

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

 

Week van de Fare Trade
Naar aanleiding van de ‘Week van de Fair Trade’ organiseerden we in onze school samen met de ouderraad heel wat activiteiten om de kinderen warm te maken voor Fair Trade. Zo werden er in de klassen proevertjes gegeten en gingen de kinderen aan de slag met Fair Tradeproducten, zoals eerlijke bananen en eerlijke chocolade. Tijdens al dat proeven en koken maakten ze zelfs een (h)eerlijke chocoladefondue. Om nader kennis te maken met eerlijke handel en de aankoop ervan brachten de leerlingen van het zesde leerjaar een bezoekje aan de Wereldwinkel en de leerlingen van het vijfde leerjaar speelden het online Winkelspel. In het eerste leerjaar en de derde kleuterklas gingen de kinderen aan de slag met een ‘Muzikaal Pak’. Zo worden de producten van de Wereldwinkel voorgesteld aan de hand van verschillende opdrachten en een leuke verrassing. We gebruiken deze producten ook bij andere activiteiten, zoals het grootouderfeest, de eetdag en het schoolfeest.

Neem ook eens een kijkje op de klassenblogs. Daarop vind je nog meer foto’s.

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

Scholenveldloop 26 september 2014 Betekom.

Wij deden mee!

Dikke bravo voor alle kinderen die hun beste beentje hebben voorgezet,

voor het sportief meedoen, want dat is NOG belangrijker dan winnen.

Omdat jullie zo leuk supporterden voor andere kinderen, dat doet altijd deugd,

daar kreeg je bijna vleugeltjes van... 

Winnen is altijd leuk voor wie talent heeft. 

Heel veel kinderen hebben het niet zo gemakkelijk maar hielden dapper vol, tot de laatste meter!

 

Proficiat!

 

 
 

 

 

 

 

 

STRAPPEN DOEN WE SAMEN op vrijdag 19 september 2014

Op deze autovrije dag zetten we kinderen, (groot)ouders en leerkrachten aan om te stappen of trappen naar school. De auto gaat aan de kant met als gevolg meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. 1028 scholen doen mee, samen met meer dan 250.000 leerlingen. De impact van deze strappersop vlak van mobiliteit, milieu en gezondheid is zeer groot!

Veilig fietsen en deelnemen aan het verkeer is echter enkel mogelijk als we als fietser goed zichtbaar zijn. Daarom vragen we steeds dat elk kind een fluohesje draagt, zelfs te voet!!

Ook wij deden mee in deze week van de mobiliteit.

Onze kleuters oefenden al de ganse week met de fietsjes op een heus verkeersparcours.

De kinderen van de lagere school kwamen op de Strapdag voornamelijk met de fiets want het was ook VERKEERSDAG. De kettingen waren goed gesmeerd, de fietsen in orde want er stond dan ook heel wat op het programma.

Die morgen al kwam de politie met de kinderen oefenen op “veilig” oversteken en deelnemen aan het verkeer.

We kennen hem ondertussen al : Meester op de fiets. Hij helpt de kinderen van 1, 2 en 3 oefenen op evenwicht en stuurvaardigheid en wat ook eens kan gebeuren: een ketting op leggen.

Het 3de leerjaar deed een flinke rit met de fiets naar Begijnendijk: wat een leerrijk parcours!

De leerlingen van 4, 5 en 6 maakten een heuse fietstocht. Met een fluovestje aan, een helm en een rugzakje op de rug trokken zij via Gelrode naar Wezemaal en langs Rotselaar weer huiswaarts. Zij hebben deze dag heel wat kilometertjes afgelegd!

 
Naar boven...

 

 

 

 

 

 

 

1 september: eerste schooldag
Vandaag, 1 september zijn we weer van start gegaan met een nieuw schooljaar.  
Het nieuwe schooljaar werd vandaag kei-tof ingezet. Er was muziek op de speelplaats.
Alle kinderen en leerkrachten zagen er weer kei-goed uit. Iedereen kreeg een kei om zelf te versieren. 
Iedereen is dan ook kei-goed in iets: rekenen of tekenen, vertellen of alles snel herstellen,… Dit is een deeltje uit het lied dat we vandaag ook samen zongen. Wij zijn blij met zulke kei-toffe school, met kei-toffe kinderen en kei-toffe collega’s. Samen maken we er een kei-tof schooljaar van.
 
Naar boven...